Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergoterapie (KFE / ERG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / ERG - Ergoterapie, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Koncepce oboru ergoterapie.2. Modely a přístupy v ergoterapii.3. Předmět a cíle oboru ergoterapie.4. Diagnostické prostředky ergoterapie.5. Terapeutické prostředky ergoterapie.6. Technické prostředky, kompenzační pomůcky.7. Ergoterapeutické modely a přístupy v péči o horní končetinu.8. Ergoterapeutické modely a přístupy v neurologii.9. Ergoterapeutické modely a přístupy v geriatrii a gerontopsychiatrii.10. Ergoterapeutické modely a přístupy v pediatrii.11. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování předmětu porozumí základním koncepcím, modelům a přístupům v ergoterapii, aplikuje ergoterapeutické koncepce v klinické ergoterapii, klasifikuje problémové oblasti a potřeby klientů v souladu s klasifikačními systémy v ergoterapii.

Literatura

Kulišťák, P. Afázie. Triton, 1997. Pfeiffer, J. Ergoterapie. Rehalb, o.p.s., Praha, 2001. Klusoňová,E.,Špičková,J. Ergoterapie I. Avicenum Praha, 1990. Pfeiffer,J. Ergoterapie II. Avicenum Praha, 1990. Pulpa, M. Jak žít se sluchovou vadou. IDVPZ Brno, 1996. Lippertová - Grunerová, M. Neurorehabilitace. GALEN, 2005. Štilec, M. Program aktivního stylu života pro seniory. Portál, 2004. Kol. autorů. Výchovná problematika v dětských zařízeních. IDVPZ, 1996. Králová. Zařízení sociální péče pro seniory a zdravotně postižené občany. Anag, 2003.

Požadavky

80 % docházka.Zápočtový test na 75%.

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Mgr. Ilona Zahradnická