Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální terapie 2 (KFE / FTF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / FTF2 - Fyzikální terapie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Masáž - teoretické podklady.2. Regulace.3. Termoregulace.4. Reakce lidského organizmu na teplo.5. Fyzikální vlivy v koupeli, hlavní zásady léčby teplem, fyziologie hypotermie, otužování.6. Omývání, otírání, zábaly, obklady, polévání, střiky, koupele.7. Inhalace.8. Přístrojová masáž, vakuově-kompresní terapie, léčba pneumatickými vaky.9. Mechanoterapie- trakce, extenze, mechanické dlahy.10. Ultrazvuk- princip, účinky, způsoby podávání.11. Ultrazvuk- indikace, kontraindikace, kombinace.Cvičení:Navazuje na obsah probrané teorie přednášek praktickou aplikací hydroterapie, mechanoterapie a termoterapie na klinickém pracovišti.

Získané způsobilosti

Student/ka pochopí reakce organizmu na aplikaci fyzikální terapie, vyjmenuje indikace a kontraindikace využití mechanoterapie, termoterapie a hydroterapie a prakticky je aplikuje.

Literatura

Ipser, J., Přerovský K. Fysiatrie. Praha: Avicenum, 1972. Poděbradský J., Vařeka I. Fyzikální terapie I. a II. Praha: Grada Publishing, spol s r.o., 1998. Capko, J. Základy fyziatrické léčby. Praha: Grada Publishing, spol. s r.o. , 1998. Pavlů, Dagmar; Kvapilík, Josef. Základy masáže. Praha : Scientia medica, 1994. ISBN 80-85526-11-5.

Požadavky

Přednášky: Písemný test s minimálně 75% úspěšností.Cvičení: 80% aktivní účast na hodinách - průběžné a závěrečné prověřování praktických dovedností.

Garant

MUDr. Karel Pitr

Vyučující

MUDr. Karel PitrBc. Lenka Herejková, DiS.Markéta Platzerová