Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gynekologie a porodnictví (KFE / GYP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / GYP - Gynekologie a porodnictví, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Anatomie;2. Činnost rodidel3. Patologie I;4. Patologie II;5. Nádory;6. Gynekologická urologie;7. Plánování těhotenství;8. Nitroděložní vývoj;9. Fyziologické těhotenství;10. Patologie v těhotenství;11. Porod a šestinedělí

Získané způsobilosti

Studenti v průběhu celého kurzu budou seznámeni s teorií zejména z praktického hlediska v gyn./por.´a to tak, aby při osobním kontaktu s lékařem rozuměli danému problému a navrhovaným vyšetřením, event. výkonům, orientovali se ve zdravotnické dokumentaci a znali fakta při event. péči o těhotné během výkonu své práce .

Literatura

Bejdáková, Jitka. Cvičení a sport v těhotenství : sporty vhodné i nevhodné, zásady cvičení, speciální tělocvik pro těhotné, základy výživy, tanec, gravidjóga. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1214-8.Volejníková, Hana. Cvičení v práci porodní asistentky. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 2002. ISBN 80-7013-351-1.Citterbart, K. ed.al. Gynekologie. Galén, 2001. Kolektiv autorů. Gynekologie a porodnictví. Osveta, Martin, 1996. František Macků. Gynekologie a porodnictví pro střední zdravotnické školy . Informatorium. Evžen Čech. Porodnictví. Grada.

Požadavky

K zápočtu docházka na 80%, při nesplnění krátký test na 100%Ke zkoušce test na 75%

Garant

MUDr. Eva Koudelková

Vyučující

Mgr. Lucie KašováMUDr. Eva Koudelková