Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jóga (KFE / JOG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / JOG - Jóga, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Osvětlení pojmu JÓGA historicky i obsahově.2. Jóga jako technika seberozvoje člověka.3. Rozdíl západního a východního přístupu k životu a zdraví člověka.4. Jógové techniky pro práci s DK a HK.5. Jógové techniky pro práci s páteří a oblastí pánve.6. Jógové techniky pro práci s dechem, dechová cvičení.7. Koncentrační a relaxační techniky.8. Možnost využití vhodných pomůcek při cvičení.9. Aplikace uvedených postupů v osobní praxi a možnost jejich využití při práci s pacienty.10. Ukázky použití vhodných cvičebních pomůcek.11. Vedení cvičební jednotky s prvky jógy.

Získané způsobilosti

Student/ka využívá získaných poznatků při práci s pacienty nebo klienty pro zmírnění, odstranění nebo předcházení zdravotních potíží i jako pomoc při výchově pacientů k prevenci.

Literatura

A.v.Lysebeth. Cvičíme jógu . 1973. J.Tillich, V. Knížetová. Jóga. 1993. A.v.Lysebeth. Jóga. 1968. K.Nešpor . Jóga a srdce, obrana a smrt . 2005. Votava J. a kol. Jóga očima lékařů. Avicenum Praha, 1988. Bartoňová, M. a kol. Jóga od staré Indie k dnešku. Avicenum Praha, 1971. J.Bittlestonová. Tajemství jógy . 2001.

Požadavky

80% účast na cvičení.

Garant

Mgr. Štěpánka Rybová

Vyučující

Mgr. Štěpánka RybováVáclav Vlček