Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kineziologie a patokineziologie 2 (KFE / KIP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / KIP2 - Kineziologie a patokineziologie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Plexus brachialis ? stavba, porucha horního a dolního typu.2. Kineziologie a patokineziologie loketního a zápěstního kloubu.3. Test: Kineziologie a patokineziologie dolní končetiny. Chůze.4. Kineziologie a patokineziologie ruky. Diferencované pohyby.5. Úchop ? rozdělení, typy úchopů.6. Úžinové prostory horní končetiny.7. Test: Kineziologie a patokineziologie horní končetiny.8. Kineziologie a patokineziologie osového skeletu.9. Kineziologie a patokineziologie hrudníku.10. ? 11.Vertebromedulární topografie.

Získané způsobilosti

Student/ka popíše stavbu jednotlivých kloubů horní a dolní končetiny. Provede kineziologické rozbory, vysvětlí poruchu centrálního a periferního motoneuronu, odliší poruchu motorického korového centra od poruchy podkorových struktur, vysvětlí poruchu hlavových, periferních a autonomních nervů, posoudí příčinu poruchy chůze, stoje, sedu a úchopu. Odliší od sebe centrální a laterální výhřez meziobratlové ploténky.

Literatura

kott, O. Anatomie pro fyzioterapeuty. Kineziologie. Plzeň, DTP Maurea, 2000. Dylevský, Ivan. Kineziologie. Praha : Alberta, 1994. ISBN 80-85792-08-7.František Vélé . Kineziologie pro klinickou praxi. Dylevský, Ivan. Obecná kineziologie. Praha : Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-1649-7.Kott, O. Předpoklady pohybu. Plzeň, ZČU, 2009. Kott. Speciální kineziologie. Plzeň, 1998. ISBN 80-902876-0-3.

Požadavky

2 zápočtové testy s 75% znalostí.Ústní zkouška - 1 otázka z kineziologie a 1 otázka z patokineziologie.

Garant

MUDr. Jiří Valeš

Vyučující

MUDr. Otto Kott, CSc.