Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Korekce funkčních systémů 1 (KFE / KOF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / KOF1 - Korekce funkčních systémů 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek: 1.Funkční svalový test dle počítačového systému;2.Principy počítačové diagnostiky pohybu; 3.Segmentální a vertikální organizace pohybových stereotypů; 4Pravidla použití terapeutických technik, místa a posloupnosti aplikace terapeutických kroků.Kontrolní vyšetření hybného systému; 5.Teoretické zpracování konkrétních diagnostik.Cvičení: aplikace teoretických znalostí s počítačovým zpracováním diagnostických map hybného systému. Rozbor příkladů diagnoz funkčních poruch hybného systému.

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování kurzu porozumí základním principům práce s počítačovými grafickými mapami svalového, kloubního a nervového systému a na základě počítačové analýzy hybných stereotypů se orientuje ve volbě techniky pro terapeutické řešení funkčních poruch pohybu.

Literatura

Končalová. Korekce funkčních systémů. 2005. Končalová, M. Metoda MFK. Olympia, 2009.

Požadavky

Zápočet formou praktického testu - 75%.

Garant

Mgr. Matěj Liška

Vyučující

Mgr. Matěj Liška