Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z léčebné ergoterapie 4 (KFE / LE4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / LE4 - Cvičení z léčebné ergoterapie 4, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Užití a aplikace ergoterapie ve speciálních dětských zařízeníchDěti tělesně postižené - speciální dětská zařízení. děti mentálně postižené - ambulantní speciální zařízení. Děti neurotické, těžce vychovatelné.Užití a aplikace ergoterapie na lůžkovém odděleníVyšetření pacienta, rozhovor, rozbor, sestavení krátkodobého a dlouhodobého léčebného plánu, soběstačnost na lůžku a v nemocničním provozu, lokomocePoradenská služba rodině a pacientovi.Užití a aplikace ergoterapie v ambulantním provozuVyšetření pacienPoradenská služba rodině a pacientovi - kompenzační a individuální pomůcky, dlahování, architektonické bariéry a jejich úprava.Specifika různých druhů onemocnění a věkových kategorií. Využití všech dostupných terapeutických činností.Užití a aplikace ergoterapie na lůžkovém oddělení léčebné rehabilitacePříjem pacienta, vyšetření ergoterapeutické a speciální. Krátkodobý a dlouhodobý léčebný plán. Výběr vhodných činností . Kompenzační pomůcky a individuální pomůcky a výcvik v jejich používání. Užívání protéz. Výcvik soběstačnosti, lokomoce, užívání invalidního vozíku. Zájmová činnost.Užití a aplikace ergoterapie u psychických pacientůOrdinace lékaře, vyšetření pacienta, spolupráce s psychologem. Výcvik soběstačnosti. Zájmová činnost. Použití všech dostupných terapeutických činností. Krátkodobý a dlouhodobý léčebný plán. Muzikoterapie. Práce v exteriéru. Zvláštnosti u různých věkových kategorií.Užití a aplikace u smyslových vadVyšetření pacienta. Krátkodobý a dlouhodobý léčebný plán. Spolupráce s ošetřovatelským týmem, učiteli. Užití kompenzačních pomůcek. Soběstačnost a samostatnost. Užití dostupných ergoterapeutických činností. Zájmová činnost. Sportovní činnost.Užití a aplikace ergoterapie u tělesně a mentálně postižených dětíVyšetření pacienta. Spolupráce s ošetřovatelským týmem. Krátkodobý a dlouhodobý léčebný plán. Užití kompenzačních a individuálních pomůcek. Soběstačnost a samostatnost. Užití dostupných terapeutických činností.Užití a aplikace u geriatrických pacientůvyšetření pacienta, pohovor, krátkodobý a dlouhodobý rehabilitační plán. Užití dostupných ergoterapeutických činností. Kompenzační a individuální pomůcky. Dlahování. Komunikační schopnosti. Soběstačnost a samostatnost. práce se starým člověkem ve vlastní domácnosti, práce se starým člověkem v domově soustředěné péče a v domově důchodců. Pacient chodící, pacient ležící.Chráněné dílny a speciální provozPráce v běžném pracovním provozu. Práce ve speciálních zařízeních léčebného provozu.

Získané způsobilosti

Student/ka aplikuje ergoterapeutické koncepce a modely v ergoterapii u dětí, klasifikuje problémové oblasti a potřeby klientů, stanovuje cíle terapie, indikuje biomechanický a neurovývojový přístup u dětí s dětskou mozkovou obrnou, využívá poznatků z vývojové kineziologie při sestavování ergoterapeutického programu, aplikuje základní prvky z Bobath konceptu u dětí - handling a orofaciální stimulaci, vede poradenskou činnost v rámci primární, sekundární a terciální prevence.

Literatura

Gilbertová, S. Ergonomie. GRADA, 2001. Pfeiffer, J. Ergoterapie. Rehalb, o.p.s., Praha, 2001. Lippertová - Grunerová, M. Neurorehabilitace. GALEN, 2005. Karásková. Pobyt v letní přírodě s mentálně postiženými dětmi. Olomouc, 1998. Vaňásková. Testování v rehabilitační praxi. Brno, 2004.

Požadavky

100% účast na cvičení.Vypracování semestrální práce a její představení.Zápis do Docházkové knížky BOZP + podpis zodpovědného pracovníka příslušného pracoviště.

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Mgr. Ilona Zahradnická