Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Léčebná tělesná výchova 4 (KFE / LTV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / LTV4 - Léčebná tělesná výchova 4, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. LTV v indikační oblasti vnitřního lékařství2. LTV v indikační oblasti pediatrie3. LTV v indikační oblasti gynekologie, porodnictví a urologie4. LTV v indikační oblasti neurologie - 1. část5. Metoda Brunkowové6. Základy MMT - kůže , fascie7. Spirální dynamika8. Kaltenborn

Získané způsobilosti

Student klasifikuje jednotlivé choroby v indikační oblasti urologie, interního lékařství a neurologie, aplikuje teoretické znalosti do praxe. Hodnotí výsledky, preferuje nejvhodnější typ pohybové aktivity a edukuje pacienta k aktivní účasti na léčbě.

Literatura

Lauper, Renate. Dítě od hlavy až k patě v pohybu : pohybové hry a práce s tělem pro předškoláky a školáky. Olomouc : Poznání, 2007. ISBN 978-80-86606-67-5.Trojan S., Druga R., Pfeiffer J., Votava J. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Praha Grada, 1996. Máček M., Smolíková L. Fyzioterapie a pohybová léčba u chronické obstrukční plicní nemoci. Praha :Vltavín, 2002. ISBN 8086587-00-2.Lippertová - Grunerová, M. Neurorehabilitace. GALEN, 2005. Szabová M. Pohybom proti astme. Bratislava: Liečreh, 2003. Časopisy, noviny. Rehabilitácia, Rehabilitace a fyzikální lékařství, Sestra. Pavlů, D. Speciální fyzioterapeutické koncepty a metody. CERM Brno, 2002. Larsen, Christian. Zdravá chůze po celý život. Olomouc : Poznání, 2005. ISBN 80-86606-38-4.

Požadavky

teorie - vypracování 2 průběžných zadaných testů a závěrečného testu s 90% úspěšnostícvičení - 80% aktivní účast, průběžné a závěrečné ověřování praktických dovedností - vypracování zásobníku cviků

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Rita FirýtováDoc. MUDr. Jan Kálal, CSc.Mgr. Petra PokováMgr. Lukáš RybaMgr. Monika Valešová