Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Léčebná výchova k soběstačnosti 1 (KFE / LVS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / LVS1 - Léčebná výchova k soběstačnosti 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Samostatnost a soběstačnost klientaPéče o klienta po CMPPolohování klienta po cévní mozkové příhoděSed, stoj, chůzeVyužití kompenzačních pomůcek pro sebeobsluhu a lokomociAnalýza pADLAnalýza IADL

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni uplatnit získané vědomosti a dovednosti v praxi.Dovedou doporučit stejně tak jako využít kompenzační pomůcky u klientů s různým druhem postižení. Dále dokáží navázat kontakt s rodinou nemocného a navrhnout též úpravu oděvů a odstraňování architektonických bariér za účelem maximální soběstačnosti.

Literatura

Bobathová, B. Bobathův koncept u dospělých. Carrao. Obnova pohybu po cévní mozkové příhodě. Rehalb, 2002. Pfeiffer. Rehabilitace - léčebné, pracovní a sociální aspekty. Kolektiv autorů. Rehabilitace po cévní mozkové příhodě. GRADA, 2004. Ambler, Z. Základy neurologie.

Požadavky

90% účast na výuce, vypracování kazuistiky.Písemný test 75% a praktické zkoušení.

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

PhDr. Michaela Šrytrová