Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měkké a mobilizační techniky 1 (KFE / MMT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / MMT1 - Měkké a mobilizační techniky 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

přednášky:Úvod do problematiky Myoskeletální mediciny, historiePatogeneze funkčních poruch hybné soustavyJunghanzův pohybový segmentVýznam klíčových oblastí páteřeZřetězení funkčních poruchPohybové stereotypy - vyšetřenícvičení:aplikace teoretických znalostí při léčbě funkčních poruch hybné soustavypalpace měkkých i kostěných struktur celého tělavyšetření a terapie kůževyšetření a terapie podkožívyšetření a terapie fascií horního trupu a HKkorekce chybných pohybových stereotypůúvod do problematiky postizometrické relaxacezásady postizometrické relaxacevyšetření a terapie jednotlivých svalů trupuvyšetření a terapie svalů HKvyšetření a terapie svalů DK

Získané způsobilosti

Student/ka vyšetří a ošetří měkké tkáně, diagnostikuje funkční poruchy hybného systému.

Literatura

Bezvodová, Trázníková. Učební testy pro akreditované specializační kurzy Diagnostika a terapie funkčních poruch hybného systému. Lewit Karel. Manipulační léčba v myoskeletátní medicíně. Nadas, 2004. Lewit Karel. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. Nadas, 1990. Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. II., Dolní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. I./1. část, Horní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Dobeš, Michková, M. Učební texty k základnímu kursu měkkých a mobilizačních technik. Domiga Havířov - Město, 1997. Lewit K., Kobesová A. videokazety - Vyšetření a léčba měkkých tkání.

Požadavky

80% aktivní účast v hodinách cvičení.Ověření praktických dovedností - průběžně v rámci hodin cvičení.Demonstrace dovedností modelově ve dvojicích. Písemný test - úspěšnost 75%.

Garant

MUDr. Karel Pitr

Vyučující

Mgr. Lukáš RybaMgr. Petra PokováMgr. Šárka Stašková