Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měkké a mobilizační techniky 2 (KFE / MMT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / MMT2 - Měkké a mobilizační techniky 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

přednášky:Klinické obrazy funkčních poruchMobilizace periferních kloubůMobilizace vybraných úseků páteřecvičení:? vyšetření a terapie fascií dolního trupu a DK? vyšetření a výcvik hlubokého stabilizačního systému bederní páteře? vyšetření a ošetření periferních kloubů v oblasti DK? vyšetření a ošetření periferních kloubů HK? ruční trakce jednotlivých kloubů

Získané způsobilosti

Způsobilosti (výstupy z učení):Student/ka po absolvování výuky je schopen/a odebrat anamnézu, vyšetřit a na základě kineziologického rozboru adekvátně ošetřit pacienta. Studenti též dokáží edukovat pacienta k aktivnímu přístupu k léčbě.

Literatura

Rychlíková, Eva. Funkční poruchy kloubů končetin : diagnostika a léčba. Praha : Grada, 2002. ISBN 80-247-0237-1.Lewit Karel. Manipulační léčba v myoskeletátní medicíně. Lewit Karel. Manipulační léčba v rámci léčebné rehabilitace. Rychlíková, Eva. Manuální medicína : průvodce diagnostikou a léčbou vertebrogenních poruch. Praha : Maxdorf, 2004. ISBN 80-7345-010-0.Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. II., Dolní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. I./1. část, Horní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Bezvodová, Trázníková. Učební texty pro akreditované specializační kurzy : Diagnostika a terapie funkčních poruch hybného systému. Lewit K., Kobesová A. videokazety - Vyšetření a léčba měkkých tkání.

Požadavky

80% docházka v hodinách cvičeníověření praktických dovedností - průběžně v rámci hodin cvičenídemonstrace zadaných dovedností modelově ve dvojicíchPísemný test - úspěšnost 75%.Ústní zkouška

Garant

MUDr. Karel Pitr

Vyučující

Mgr. Lukáš RybaMgr. Petra PokováMgr. Šárka Stašková