Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měkké a mobilizační techniky (KFE / MMTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / MMTB - Měkké a mobilizační techniky, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Funkční anatomie a kineziologie krční, bederní páteře a pánveVyšetření krční páteře aktivně, pasivně, izometrickyVyšetření krční páteře do segmentůMobilizace jednotlivých segmentů krční páteřeVyšetření a mobilizace C-Th přechoduVyšetření a mobilizace hrudní páteřeVyšetření a mobilizace bederní páteře a SI skloubeníManuelní trakce krční, hrudní a bederní páteře

Získané způsobilosti

Způsobilost:studenti jsou schopni určit daný klinický obraz funkční poruchy i možná zřetězení, navrhnout léčebný postup a provést terapii . Léčebný výsledek zhodnotí a doporučí další postup.

Literatura

Rychlíková, Eva. Funkční poruchy kloubů končetin : diagnostika a léčba. Praha : Grada, 2002. ISBN 80-247-0237-1.Lewit Karel. Manipulační léčba v myoskeletální medicině-5.vydání. Praha, 2005. ISBN 80-86645-04-5.Rychlíková, Eva. Manuální medicína : průvodce diagnostikou a léčbou vertebrogenních poruch. Praha : Maxdorf, 2004. ISBN 80-7345-010-0.Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. II., Dolní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. I./1. část, Horní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. časopisy a noviny. Rehabilitace a fyzikální lékařství, Bulletin UNIFY, Rehabilitácia,Sestra, Zdravotnické noviny. Dobeš,Michková. Učební texty k základnímu kurzu MMT. DOMIGA-Havířov, 1997. Lewit,Kolesová. Videokazeta-Vyšetření a léčba měkkých tkání. Klinika rehab. lékařství,FN Motol, Praha, 1999.

Požadavky

Požadavky:Docházka nejméně 80% Průběžné demonstrace dosud získaných dovedností Závěrečná demonstrace zadaného úkolu, modelově ve dvojicích, k udělení zápočtu

Garant

MUDr. Karel Pitr

Vyučující

MUDr. Karel PitrMgr. Petra Poková