Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měkké a mobilizační techniky 2 (KFE / MT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / MT2 - Měkké a mobilizační techniky 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Ramenní kloub - vyšetření kloubní pohyblivosti, vyšetření kloubní vůle, screeningové testy, PIR svalů kolem RK, vyšetření a ošetření SC kloubu, vyšetření a ošetření AC kloubu, vyšetření a ošetření lopatky, vyšetření a ošetření fascií RK a paže.2.Loketní kloub - vyšetření kloubní pohyblivosti, vyšetření kloubní vůle, PIR svalů spojených s funkcí loketního kloubu, screeningová vyšetření, vyšetření a ošetření humeroulnárního kloubu, vyšetření a ošetření proximální části radioulnárního kloubu, vyšetření a ošetření fascií LK a předloktí.3.Zápěstí - vyšetření kloubní pohyblivosti, vyšetření kloubní vůle, PIR svalů spojených s funkcí zápěstí, screeningová vyšetření, vyšetření a ošetření pohybu do DFL a do PFL, palpace jednotlivých karpálních kůstek, vyšetření a ošetření karpálních kůstek.4.Metakarpy, klouby ruky - vyšetření kloubní pohyblivosti, vyšetření kloubní vůle, nespecifické a specifické mobilizace v oblasti ruky, vyšetření a ošetření fascií zápěstí a ruky.5.Pánev - palpace struktur pánve, patologie ? šikmá pánev, posun pánve, rotace a torze pánve, in-flare a out-flare pánve.6.SI skoubení - diagnostika, vyšetření a ošetření.

Získané způsobilosti

Student/ka manuálně vyšetří a ošetří pánev a HK.

Literatura

Dobeš, Miroslav. Diagnostika a terapie funkčních poruch pohybového aparátu (manuální terapie) pro fyzioterapeuty. Horní Bludovice : Domiga, 2011. ISBN 978-80-902222-4-3.Rychlíková, Eva. Funkční poruchy kloubů končetin : diagnostika a léčba. Praha : Grada, 2002. ISBN 80-247-0237-1.Lewit, Karel. Manipulační léčba v myoskeletální medicíně. 4., přeprac. a rozš. vyd. Leipzig : J. A. Barth, 2003. ISBN 3-335-00401-9.Lewit, Karel. Manipulační léčba v myoskeletální medicíně. 5. přeprac. vyd. Praha : Sdělovací technika, 2003. ISBN 80-86645-04-5.Rychlíková, Eva. Manuální medicína : průvodce diagnostikou a léčbou vertebrogenních poruch. Praha : Maxdorf, 2004. ISBN 80-7345-010-0.Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. I./1. část, Horní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti končetin. I./2. část, Horní končetina. [Praha] : Vik video, 2005. Lewit, Karel. Mobilizační a relaxační techniky v oblasti páteře a pánve. III., Pánev. [Praha] : Vik video, 2003. Kolář, Pavel. Rehabilitace v klinické praxi. Praha : Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-657-1.

Požadavky

Cvičení - 80% aktivní účast na hodinách cvičení - průběžné a závěrečné prověřování praktických dovedností.Test s úspěšností 80%.

Garant

Mgr. Šárka Stašková

Vyučující

Mgr. Petra PokováMgr. Šárka Stašková