Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ortotika (KFE / ORT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / ORT - Ortotika, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1. Typy ortotického vybavení2. Měkké bandáže na periferní klouby3. Měkké bandáže osového skeletu4. Korzety5. Dlahy6. Polohovací pomůcky7. Vertikalizační pomůcky8. Ortotické vybavení traumatologického pacienta9. Ortotické vybavení neurologického pacienta

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni volit individuálně správný druh ortotického vybavení pro daný typ postižení. Dokáží edukovat pacienta i rodinné příslušníky k aktivnímu přístupu k léčbě. Jsou schopni interpretovat, porovnávat a hodnotit výsledky léčby, které uvedou v dokumentaci.

Literatura

Koudela, Karel. Ortopedie. Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2004. ISBN 80-246-0654-2.Ortotika, Federace ortopedických protetiků a technických oborů. Kaphingst, W. a kol. Protetika, Federace ortopedických protetiků a technických oborů. nakl. Svoboda, Praha, 2002.

Požadavky

Cvičení - 80% aktivní účast,ověřování praktických dovedností průběžně, závěrem modelová práce ve dvojici dle zadaného úkolu.

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Pavel Wanka