Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití přístrojů v diagnostice a terapi (KFE / PDT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / PDT - Využití přístrojů v diagnostice a terapi, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Využití přístrojového vybavení v diagnostice a terapii ? důvody, cíle, prostředky,metodika.2. Foot Scan I.3. Foot Scan II.4. Podocam.5. Posturograf ? diagnostika.6. Posturograf - terapie.7. Spirometr.8. Moderní elektrodignostika - I/t křivka.9. Kombinovaná terapie.10. Elektromyografie.11. Praktické přezkoušení.

Získané způsobilosti

Student/ka vyjmenuje možnosti využití přístrojů v diagnostice a terapii. Interpretuje, porovnává a hodnotí výsledky léčby prostřednictvím přístrojů. Vede dokumentaci.

Literatura

Dufek, Jaroslav. Elektromyografie. Vyd. 1. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1995. ISBN 80-7013-208-6.Poděbradský J., Vařeka I. Fyzikální terapie I. a II. Praha: Grada Publishing, spol s r.o., 1998. Trojan, S., Druga, R., Pfeiffer, J., Votava, J.:. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Praha Grada, 2003. ISBN 80-247-0031-X.Štork, Milan; Stráník, Jan. Spiroergometrická vyšetření se systémem KARDIOSPIROX. MEDsport sympozium 98 ISBN 80-238-3185-2 (1998), s. 1999. Štork, Milan; Zeman, Václav; Novák, Jaroslav. Stanovení tréninku pomocí systému a programu pro zátěžová vyšetření. Trendy v biomedicínském inženýrství : sborník 7. č. 2007.

Požadavky

80% docházka na cvičeních, praktické zkoušení.

Garant

Mgr. Monika Valešová