Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Protetika, ortotika (KFE / PO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / PO - Protetika, ortotika, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní problematika protézování, indikace, kontraindikace.2. Protézy pro horní končetinu.3. Výcvik úchopu podle typu protézy.4. Protézy pro dolní končetinu.5. Péče o protézu a amputační pahýl.6. Využití ortéz v ergoterapii.7. Ortézy pro horní končetinu.8. Ortézy pro dolní končetinu.9. Výroba dlah pro horní končetinu podle diagnózy 1.10. Výroba dlah pro horní končetinu podle diagnózy 2.11. Výroba dlah pro dolní končetinu podle diagnózy.

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování předmětu porozumí problematice protézování na horní a dolní končetině a využití ortéz v ergoterapii, aplikuje nasazování protézy, indikuje používání ortéz pro horní a dolní končetinu, prakticky provádí nácvik ošetřování a otužování amputačního pahýlu, vyrábí jednoduché dlahy pro horní a dolní končetinu.

Literatura

KAPHINGST, W. et al. Protetika: základy protetiky dolních a horních končetin: pro učební obor technické ortopedie: [doporučený učební text pro rekvalifikační kurzy]. Praha: Federace ortopedických protetiků technických oborů, 2002. Kolář, Pavel. Rehabilitace v klinické praxi. Praha : Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-657-1.Paneš, Václav. Vybrané kapitoly z chirurgie, traumatologie, ortopedie a protetiky : učební text pro střední zdravotnické pracovníky. Olomouc : Epava, 1993. ISBN 80-901471-2-7.

Požadavky

80% aktivní účast na hodinách cvičení - průběžné a závěrečné prověřování praktických dovedností.Test s 75% úspěšností.

Garant

Mgr. Pavel Wanka

Vyučující

Mgr. Pavel Wanka