Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Protetika 3 (KFE / PROT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / PROT3 - Protetika 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Protéza horní končetiny pro velmi dlouhý předloketní pahýl, amputace v oblasti ruky,2. Protéza pro standardní předloketní pahýl, kosmetická dlaň, ulpívací systém3. Protéza pro velmi krátký předloketní pahýl, možnosti pažní objímky, násobič pohybu.4. Protetické vybavení pro exartikulaci v loketním kloubu5. Protézy pažní kosmetické, tahové6. Protézy pažní hybridní.7. Měření tahových bandáží systém jednoho tahu. Měření tahových bandáží dvoutahových. Měření tahových bandáží třítahových. Spřažení dvou tahových protéz, skloubení činnosti tahu a zámku.8. Protéza pro exartikulaci v ramenním kloubu, možnosti fixace na těle pacienta.9. Bioprotézy, základní informace o systému, měření biopotenciálů, CAD-CAM technika10. Vybavení při oboustranné amputaci11. Speciální vybavení pro sport. Nácvik soběstačnosti s protézou

Získané způsobilosti

Student rozumí stavbě protetických pomůcek na HK, odebere měrné podklady, vytvoří protézu HK, aplikuje ji a edukuje klienta v používání a údržbě.

Literatura

MAŘÍK I. , končetinové a kombinované vady skeletu: diagnostické a biomechanické aspekty - 1.část. Monografie. In. Pohybové ústrojí. 2000. MAY, B.J. Amputations and prosthetics. Philadelphia:Davis company. ISBN 0-8036-0043-7.FENEIS, Heinz. Anatomický obrazový slovník. Praha: Grada Publishing, 1996. ISBN 80-7169-197-6.BRINCKMANN, E. Orthopadische biomechanik. Thieme, 2000. HADRABA, Ivan. Protetické pomůcky u některých vad a defektů v dětském věku. Medica revue, 1996. KAPHINGST, W., HEIM, S. Protetika. Praha: FOPTO, 2003. SOSNA, Antonín a kol. Základy ortopedie. V Praze: Triton, 2001. ISBN 80-7254-202-8.Votava, J. a kol. Základy rehabilitace - skripta po posl. 1. LF UK. Praha: Karolinum, 1997.

Požadavky

100% účasti seminární práce na zadané téma, ověření praktických dovednostízápočtový test - 75%

Garant

Doc. MUDr. Jan Kálal, CSc.

Vyučující

PaedDr. Zdeněk Šolc