Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Protetika (KFE / PROTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / PROTS - Protetika, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie, vývoj, organizace oboru.2. Amputace.3. Materiály v protetice.4. Technologie zpracování materiálů v protetice.5. Odběr měrných podkladů pro protézy.6. Stavba protézy.7. Odlišnosti protetiky v dětském věku.8. Údržba a oprava protetických pomůcek.9. Protetické vybavení pro sport.

Získané způsobilosti

Student popíše vývoj a organizaci oboru, charakterizuje příčiny a následky amputací, vyjmenuje jednotlivé materiály, popíše technologii zpracování materiálů a odběr měrných podkladů, charakterizuje stavbu a údržbu protéz, vyjmenuje specifika protetiky v dětském věku.

Literatura

MAY, B.J. Amputations and prosthetics. Philadelphia:Davis company. ISBN 0-8036-0043-7.Feneis, Heinz; Dauber, Wolfgang. Anatomický obrazový slovník. Vyd. 2. české, přeprac. a rozš., v nakl. Grada vyd. 1. čes. Praha : Grada Publishing, 1996. ISBN 80-7169-197-6.BRINCKMANN, E. Orthopadische biomechanik. Thieme, 2000. FOPTO. Ortopedická protetika. Praha: FOPTO, 2005. Kolektiv autorů. Ortotika. Praha: FOPTO, 2004. HADRABA, Ivan. Protetické pomůcky u některých vad a defektů v dětském věku. Medica revue, 1996. KAPHINGST, W., HEIM, S. Protetika. Praha: FOPTO, 2003. Kolektiv autorů. Protetika pro učební obor technické ortopedie. Praha: SVOBODA, 2002. HADRABA, I. Sofistika stavby ortoprotéz dolní končetiny. Ortopedická protetika, 1999. MAŘÍK I. Systémové, končetinové a kombinované vady skeletu: diagnostické a biomechanické aspekty - 1.část. Monografie. In. Pohybové ústrojí. 2000. Sosna, Antonín. Základy ortopedie. Vyd. 1. V Praze : Triton, 2001. ISBN 80-7254-202-8.Votava, J. a kol. Základy rehabilitace . Praha: Karolinum, 1997.

Požadavky

Při hodnocení jsou posuzovány získané vědomosti z protetiky.

Garant

Mgr. Rita Firýtová