Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rehabilitační ošetřovatelství (KFE / REHOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / REHOK - Rehabilitační ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

přednášky, cvičeníCíle a funkce léčebné tělesné výchovy, kondiční cvičení, zásady a provádění.Skladba cvičební jednotky ? dechová cvičení,polohování,pasivní a krovní pohyby,příprava a nácvik sedu a stoje, příprava a nácvik chůze o berlích.Základy relaxace ? Jacobsonova metoda, Schulzův autogenní trénink.Pasivní cvičení v kloubech HK, DKAktivní cvičení ? nácvik sebeobsluhy, podpora eliminačních funkcí.Základní prostředky LTV v traumatologii ? dechová cvičení, polohování, aktivní pohyb, reedukační metody.Základní prostředky LTV u popálenin ? kompenzační, dechové a relaxační cviky, psychoterapie.Základní prostředky LTV v ortopedii ? pohybové prvky jednoduché, složité, celkové,pracovní rehabilitace, sociální asistence.Základy fyzikální terapie, účinky fyzikálních podnětů. Teploléčba, vodoléčba, světloléčba.Exkurze v léčebných lázních a rehabilitačních ústavech.

Získané způsobilosti

Student si osvojí zásady základních postupů fyzioterapie v rámci systémového přístupu v ošetřovatelské péči, bude schopen klinicky zhodnotit akutní stav pacienta. Student získá základní teoretické znalosti a praktické dovednosti z oboru fyzioterapie.

Literatura

Hromádková J. a kol. Fyzioterapie. Bobathová B. Hemiplégia dospělých. Haladová E. a kol. Léčebná rehabilitace 1. a 2. díl. Mádlová I. a kol. Příručka pro ošetřování pacienta s cévní mozkovou příhodou. Křivohlavý, J. Psychologická rehabilitace zdravotně postižených. Avicenum Praha, 1985. Pfeiffer, J. a kol. Rehabilitace. Kříž, V. Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Avicenum Praha, 1986.

Požadavky

80 % účast na cvičeníchústní zkoušení

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Anna NěmečkováAnna Němečková