Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rehabilitační ošetřovatelství (KFE / REHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / REHP - Rehabilitační ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření přednášek/cvičení:1. Cíle a funkce léčebné tělesné výchovy, kondiční cvičení, zásady a provádění.2. Skladba cvičební jednotky - dechová cvičení, polohování, pasivní a aktivní pohyby, příprava a nácvik sedu a stoje, příprava a nácvik chůze o berlích.3. Základy relaxace - Jacobsonova metoda, Schultzův autogenní trénink.4. Pasivní cvičení v kloubech HK, DK5. Aktivní cvičení - nácvik sebeobsluhy, podpora eliminačních funkcí.6. Základy fyzikální terapie, účinky fyzikálních podnětů. Teploléčba, vodoléčba, světloléčba.7. Exkurse v léčebných lázních a rehabilitačních ústavech.

Získané způsobilosti

Student zná a objasní základní teoretické znalosti a praktické dovednosti z oboru fyzioterapie, vymezí základní aspekty ošetřovatelství v ošetřovatelské péči při rehabilitačních úkonech. Aplikuje základy relaxace, pasivní i aktivní cvičení a je schopen vymezit základy fyzikální terapie.

Literatura

Křivohlavý, J. Psychologická rehabilitace zdravotně postižených. Avicenum Praha, 1985. Pfeiffer, J. a kol. Rehabilitace. Kříž, V. Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Avicenum Praha, 1986.

Požadavky

Aktivní účast v hodinách 80%.Účast na nácviku, na exkurzi a výuce v terénu

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Dagmar PávkováDagmar Pávková