Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rehabilitační propedeutika (KFE / RP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / RP - Rehabilitační propedeutika, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Rehabilitace jako pojem, definice z roku 1969 a 1981.2. Terminologie oboru, koncepce oboru.3. Problémy, které řeší rehabilitace - pracovní úkoly rehabilitace.4. Vyšetřovací metody v rehabilitaci ? anamnéza.5. Vyšetřovací metody - klinické vyšetření.6. Vyšetřovací metody - přístrojové vyšetření.7. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví8. Stadia prevence - primární a sekundární a jejich význam pro rehabilitaci.9. Složky rehabilitace.10. Rehabilitační tým a jeho význam v rehabilitačním procesu.11. Rehabilitační lékařství.12. Sociální rehabilitace.13. Pracovní rehabilitace.14. Pedagogická rehabilitace.15. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student/ka pochopí a vyjmenuje základní pojmy užívané v rehabilitaci, systém rehabilitace u nás a ve světě, součásti rehabilitace a metody užívané v rehabilitaci.

Literatura

Pfeiffer, J. Ergoterapie. Rehalb, o.p.s., Praha, 2001. Ipser, J., Přerovský K. Fysiatrie. Praha: Avicenum, 1972. Poděbradský J., Vařeka I. Fyzikální terapie I. a II. Praha: Grada Publishing, spol s r.o., 1998. Pfeiffer, Jan. Rehabilitace : léčebné, pracovní a sociální aspekty. Praha : SPN, 1982. KOLÁŘ, Pavel et al. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-657-1.Capko, J. Základy fyziatrické léčby. Praha: Grada Publishing, spol. s r.o. , 1998.

Požadavky

Zápočet - písemný test s minimálně 75% úspěšností. Ústní zkouška z probraného učiva.

Garant

Doc. MUDr. PaedDr. Jan Kálal, CSc.

Vyučující

Doc. MUDr. PaedDr. Jan Kálal, CSc.