Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Škola chůze (KFE / SCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / SCH - Škola chůze, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1. Typy protetického vybavení2. Péče o protézu a o pahýl3. Nácvik sedu4. Nácvik stoje5. Nácvik chůze s berlemi6. Nácvik chůze bez berlí7. Nácvik chůze po nakloněné rovině8. Nácvik chůze po schodech9. Nácvik chůze v terénu10. Nácvik pádů11. Pohybové aktivity s protézou

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni odebrat anamnézu, adekvátně vyšetřit, sestavit individuální metodický postup a aplikovat jednotlivé techniky. Dokáží edukovat pacienta i rodinné příslušníky k aktivnímu přístupu k léčbě. Jsou schopni interpretovat, porovnávat a hodnotit výsledky léčby, které uvedou v dokumentaci.

Literatura

Kolektiv autorů. Ortopedická protetika (skripta). UDV SZP Brno, 1972. Koudela a kol. Ortopedie. Karolinum, 2004. Kaphingst, W. a kol. Protetika, Federace ortopedických protetiků a technických oborů. nakl. Svoboda, Praha, 2002.

Požadavky

Cvičení - 80% aktivní účast,ověřování praktických dovedností průběžně, závěrem modelová práce ve dvojici dle zadaného úkolu.

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Hana Kohoutová, DiS.