Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá odborná praxe 2 (KFE / SOPE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / SOPE2 - Souvislá odborná praxe 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stanovení cíle terapie na základě vyšetření, sestavení krátkodobého a dlouhodobého ergoterapeutického programu dle potřeb klienta a na základě diagnózy, vedení klienta v rámci terapeutické jednotky v individuální a skupinové terapii, výcvik soběstačnosti v personálních a instrumentálních všedních denních aktivitách, aplikace biomechanického a rehabilitačního přístupu v krátkodobém ergoterapeutickém programu, doporučení kompenzačních pomůcek, trénink v používání kompenzačních pomůcek, úprava předmětů denní potřeby.

Získané způsobilosti

Student/ka na základě ergoterapeutického vyšetření stanoví cíl terapie a sestaví krátkodobý a dlouhodobý ergoterapeutický program, aplikuje terapeutické činnosti a techniky adekvátní k celkovému stavu klienta a s ohledem na diagnózu a předpis lékaře, edukuje klienta k aktivní spolupráci, spolupracuje s rodinou klienta a s ostatními členy multidisciplinárního týmu.

Literatura

Pfeiffer. Ergoterapie1. Pfeiffer, J. Ergoterapie2. Kolektiv autorů. Rehabilitace po cévní mozkové příhodě. GRADA, 2004. Řasová, K. Rehabilitace u neurologických onemocnění. 2007.

Požadavky

100% aktivní účast na pracovišti , vypracování deníku odborné praxe včetně 1 kazuistiky, prezentace pracoviště a 1 kazuistiky na studentské konferenci.

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

PhDr. Michaela Šrytrová