Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá odborná praxe 1 (KFE / SOPF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / SOPF1 - Souvislá odborná praxe 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s dokumentací lůžkové složky (stavba fyzioterapeutické dokumentace - anamnéza,vyšetření KRP, DRP).2. Základní vyšetřování pacienta (goniometrie, antropometrie, svalový test, palpace) u diagnóztramatologie, chirurgie, vybraných diagnóz ortopedie a geriatrie.3. Základní postupy v léčebné tělesné výchově (kondiční cvičení individuální a skupinové,dechová gymnastika, relaxace, pasivní pohyby horních a dolních končetin, pohyb v odlehčení,s dopomocí, proti odporu, polohování, aktivní pohyby horních a dolních končetinanalytického charakteru, využití pomůcek).4. Využití postizometrické relaxace ke zvětšení rozsahu pohybu a rytmické stabilizace.Nespecifická míčková facilitace.Nácvik vertikalizace a lokomoce.5. Využití fyzikální terapie v léčebné rehabilitaci (vodoléčba, inhalační léčba, klasickámasáž, světloléčba, galvanizace, iontoforéza).

Získané způsobilosti

Student/ka, pod odborným vedením, provádí diagnostiku aspekcí i palpací a dle stanoveného rehabilitačního plánu na základě teoretických znalostí LTV a anamnestických dat aplikuje daný postup do praxe. Využívá pomůcek a podporuje klienta k aktivnímu přístupu včetně edukace s cílem maximální soběstačnosti, zlepšení či udržení daného stavu v oblasti rehabilitačního ošetřování, traumatologie, chirurgie a vybraných diagnóz ortopedie a geriatrie.

Literatura

Janda, V. Funkční svalový test. Grada s.r.o. Praha, 1996. Hromádková, J. a kol. Fyzioterapie. H+H Jinočany, 1999. Janda,V., Paulů, D. Goniometrie. IDVPZ Brno, 1993. Haladová, E. a kol. Léčebná tělesná výchova - cvičení. IDVPZ Brno, 1997. Haladová, E., Nechvátalová, L. Vyšetřovací metody hybného systému. IDVPZ Brno, 1997.

Požadavky

Ověření praktických znalostí a dovedností, hodnocení přístupu studenta/ky v praxi s cíleným vyšetřením a vedením cvičení včetně instruktáže na základě získaných teoretických znalostí 1. a 2. semestru. Docházka v hodinách 100 % s aktivní účastí.Vypracování deníku odborné praxe, včetně 2 kazuistik.Prezentace pracoviště a 1 kazuistiky na studentské konferenci.

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Lukáš Ryba