Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá odborná praxe 3 (KFE / SOPF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / SOPF3 - Souvislá odborná praxe 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komplexní fyzioterapie v oblasti traumatologie. Komplexní fyzioterapie při poškození kůže,kloubů, šlach, svalů a cév, při popáleninách, při frakturách na horní končetině, dolníkončetině, při frakturách páteře a jejich komplikacích, po luxacích na horní končetině a dolníkončetině, při poškození ruky.2. Komplexní fyzioterapie v oblasti chirurgie. Před a pooperační péče po operaci hrudníku, břicha amozku, fyzioterapie na jednotkách intenzivní péče.3. Komplexní fyzioterapie v oblasti ortopedie. Metodika a zásady při vadném držení těla, při vadáchpáteře v rovině sagitální a frontální, u vad hrudníku a u vad horních a dolních končetin.Metodika a zásady fyzioterapie u operací se zachováním pohybu v kloubu, se zrušením pohybu vkloubu, s korekcí deformit.4. Komplexní fyzioterapie v oblasti vnitřního lékařství. Metodika a zásady u kardiaků,metabolických onemocnění, hypertenze.5. Komplexní fyzioterapie v oblasti pediatrie. Využití dechové gymnastiky u onemocnění horních cestdýchacích, astma bronchiale a dalších plicních onemocnění.6. Využití měkkých technik (kůže, podkoží, fascie), PIR u vertebrogenních bolestivých syndromů.7. Komplexní lázeňská péče ve vybraném lázeňském zařízení.

Získané způsobilosti

Student/ka, pod odborným vedením, provádí diagnostiku aspekcí i palpací a dle stanoveného rehabilitačního plánu na základě teoretických znalostí LTV a anamnestických dat aplikuje daný postup do praxe. Využívá pomůcek a podporuje klienta k aktivnímu přístupu včetně edukace s cílem maximální soběstačnosti, zlepšení či udržení daného stavu v oblasti traumatologie, chirurgie, ortopedie, interního lékařství, pediatrie a gynekologie. Student/ka popíše provoz lázeňského zařízení.

Literatura

Janda,V. Funkční svalový test. Grada ,s.r.o. Praha, 1996. Janda,V. Funkční svalový test. Grada ,s.r.o. Praha, 1996. Hromádková,J. a kol. Fyzioterapie H+H. Jinočany, 1999. Hromádková,J. a kol. Fyzioterapie H+H. Jinočany, 1999. Janda,V.,Paulů,D. Goniometrie. IDVPZ Brno. Janda,V.,Paulů,D. Goniometrie. IDVPZ Brno. Haladová,E.a kol. Léčebná tělesnávýchova- cvičení. IDVPZ Brno, 1997. Máček,M.,Smolíková,L. Pohybová léčba u plicních chorob. Genta,Brno, 1995. ISBN 80-7187-010-2.Gúth, A. Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Liečreh Bratislava, 1998. Haladová,E.,Nechvátalová,L. Vyšetřovací metody hybného systému. IDVPZ Brno, 1997.

Požadavky

Ověření praktických znalostí a dovedností, hodnocení přístupu studenta/ky v praxi s cíleným vyšetřením a vedením cvičení včetně instruktáže na základě získaných teoretických znalostí 1. ? 4. semestru. Docházka v hodinách 100 % s aktivní účastí.Vypracování deníku odborné praxe, včetně 1 kazuistiky a hodnocení lázeňského zařízení.Prezentace pracoviště a 1 kazuistiky na studentské konferenci.

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Šárka Stašková