Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá odborná praxe 4 (KFE / SOPF4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / SOPF4 - Souvislá odborná praxe 4, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplexní cvičení z fyzioterapie v oblasti traumatologie, chirurgie, ortopedie, gynekologie a porodnictví, pediatrie, neurologie, vnitřní lékařství, psychiatrie a to ve všech formách poskytované péče.

Získané způsobilosti

Student/ka, pod odborným vedením, provádí diagnostiku aspekcí i palpací a dle stanoveného rehabilitačního plánu na základě teoretických znalostí LTV a anamnestických dat aplikuje daný postup do praxe. Využívá pomůcek a podporuje klienta k aktivnímu přístupu včetně edukace s cílem maximální soběstačnosti, zlepšení či udržení daného stavu v oblasti traumatologie, chirurgie, ortopedie, interního lékařství, pediatrie, gynekologie, neurologie, psychiatrie.

Literatura

Kombercová J., Svobodová M. Autorehabilitační sestava. Olomouc: Fontána, 2000. Dobeš, M., Dobešová, P. Cvičíme na velkém míči. Domiga Havířov, 1999. Dobešová, P. Cvičíme s měkkým míčem. Domiga Havířov, 2001. Janda, V. Funkční svalový test. Grada s.r.o. Praha, 1996. Hromádková, J. a kol. Fyzioterapie. H+H Jinočany, 1999. Janda,V., Paulů, D. Goniometrie. IDVPZ Brno, 1993. Kolektiv autorů. Léčebná rehabilitace. IDVPZ Brno, 1994. Lewit Karel. Manipulační léčba. Nakladatelství sdělovací techniky + ČLS, 2003. Opavský, J. Neurologické vyšetření v rehabilitaci pro fyzioterapeuty. Olomouc, 2003. Gúth A. a kol. Propedeutika v rehabilitácii. Bratislava: Liečreh, 1994. Kříž V. Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha Avicenum, 1986. Pavlů D. Speciální fyzioterapeutické koncepty a metody. Brno: CERM, 2002. Nováková a kol. Terapie bederní páteře přístupem Robina Mc Kenzie. Gúth A. Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Bratislava: Liečreh, 1998. Haladová, E., Nechvátalová, L. Vyšetřovací metody hybného systému. IDVPZ Brno, 1997.

Požadavky

Ověření praktických znalostí a dovedností, hodnocení přístupu studenta/ky v praxi s cíleným vyšetřením a vedením cvičení včetně instruktáže na základě získaných teoretických znalostí 1. - 5. semestru. Docházka v hodinách 100 % s aktivní účastí.Vypracování deníku odborné praxe, včetně 2 kazuistik.Prezentace pracoviště a 1 kazuistiky na studentské konferenci.

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Rita Firýtová