Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá odborná praxe 2 (KFE / SOPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / SOPP2 - Souvislá odborná praxe 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- seznámení s organizací provozu, BOZP- seznámení s vedením zdravotnické dokumentace a technické dokumentace- zásady komunikace s pacientem a se spolupracovníky na specializovaném oddělení- vyšetření klienta ? obvodové, délkové míry, obkreslování, goniometrie, svalový test, stoj, chůze- sejmutí sádrového negativu- vytvoření modelu pro individuální část výrobku- technologické postupy zpracování jednotlivých materiálů- výroba měkkých bandáží- výroba ortopedických vložek- výroba protéz DKSouvislá odborná praxe probíhá individuálně na specializovaném pracovišti vybraném studentem a schváleném KFE. O průběhu praxe vede student deník, do kterého je hodnocen odpovědným pracovníkem daného pracoviště.

Získané způsobilosti

Student rozumí organizaci práce specializovaného pracoviště, dokáže vyšetřit pacienta, odebrat měrné podklady, vyhodnotit je a připravit model pro individuální část výrobku, odebrat měrné podklady a vytvořit měkkou bandáž a ortopedickou vložku na míru, vytvoří na základě vyšetření protézu DK a edukuje klienta o její údržbě a používání.

Literatura

MAY,B.,J. Amputations and prosthetics. Philadelphia : Davis company. FOPTO. Ortopedická protetika. EIS, Emil. Ortopedie pro speciální pedagogy: Celost. vysokošk. učebnice pro stud. pedagog. fakult. Praha: SPN, 1986. Kolektiv autorů. Ortotika. Praha: FOPTO, 2004. HUSIĆ, Ivan. Ortotika: doporučený učební text pro rekvalifikační kurzy. [Praha]: Federace ortopedických protetiků technických oborů, 2003. KAPHINGST, W. et al. Protetika: základy protetiky dolních a horních končetin: pro učební obor technické ortopedie: [doporučený učební text pro rekvalifikační kurzy]. Praha: Federace ortopedických protetiků technických oborů, 2002. Firma OTTO BOCK. Technické informace. SOSNA, Antonín a kol. Základy ortopedie. V Praze: Triton, 2001. ISBN 80-7254-202-8.

Požadavky

100% aktivní účast na pracovišti.Vypracování 2 kazuistik s postupem práce v deníku odborné praxe. Prezentace pracoviště a 1 kazuistiky s postupem práce na Studentské konferenci.

Garant

Ing. Pavel Černý

Vyučující

Ing. Pavel ČernýMgr. Rita Firýtová