Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terapeutické činnosti a techniky 3 (KFE / TCT3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TCT3 - Terapeutické činnosti a techniky 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přírodní materiál a práce v exteriéruDruhy materiálu, sběr materiálu, příprava, pěstování.Květina , lesní plody a semena, kuchyňské koření , sláma, kukuřičné šustí , vrbové proutí.Poloha, pomůcky, náročnost, pohyby. Kineziologický rozbor, bezpečnost práce.ModelováníPlastelína. Práce se sádrou. Práce s moduritem. Různé druhy těsta. Práce s hlínou.Práce v dílenském provozu - práce se dřevem, kovy, plastyPřípravné práce u jednotlivých činností, druhy prací s jednotlivými materiály, podmínky pro práci, úprava pracovního prostředí, náročnost, pohyby. Kineziologický rozbor, bezpečnost práce.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu teoretické i praktické instruktáže postiženého. Navrhne vhodnou terapeutickou činnost,provede její rozbor a uplatní ji u nemocného v léčebné praxi.

Literatura

Pfeiffer, J. Ergoterapie1. Pfeiffer, J. Ergoterapie2. Neumann. Hry a činnosti pro vývoj dítěte s postižením. Portál. Pfeiffer, J., Votava, J., Hampl, J., Haladová, E. Rehabilitace - léčebné pracovní a sociální aspekty(skripta). UK Praha, 1982. Parffová, U., Burghardtová,I. Velká kniha pro malé mistry. Ikar Praha, 1999.

Požadavky

80% účast na přednáškách.Účast na semináři 100%, písemný test 75%.Ústní zkouška.

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, Ph.D.PhDr. Michaela Šrytrová