Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie ergoter. a pracovní rehab. 1 (KFE / TEPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TEPR1 - Teorie ergoter. a pracovní rehab. 1, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Koncepce oboru ergoterapie- Předmět a cíle oboru ergoterapie- Diagnostické prostředky ergoterapie- Terapeutické prostředky ergoterapie- Modely a přístupy v ergoterapii- Kanadský model výkonu zaměstnání- Přístup zaměřený na klienta- Ergoterapeutický proces - hodnocení, plánování, terapie, spolupráce, dokumentace- Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disabilit a zdraví (ICF)

Získané způsobilosti

Student/ka porozumí základním principům v ergoterapii, definuje ergoterapii jako zdravotní disciplínu, chápe cíle, zaměření, aplikuje základní terminologii v ergoterapii, porozumí postavení ergoterapie v rámci komprehenzivní rehabilitace.

Literatura

Pfeiffer, J. Ergoterapie. Rehalb, o.p.s., Praha, 2001. Klusoňová,E.,Špičková,J. Ergoterapie I. Avicenum Praha, 1990. Pfeiffer, J. Ergoterapie II. Avicenum, 1990. Koncepce oboru ergoterapie. Praha, 2007. Koncepce oboru ergoterapie. ČAE, 2007. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. 2001. Lippertová - Grunerová, M. Neurorehabilitace. GALEN, 2005. Vaňásková. Testování v rehabilitační praxi. Brno, 2004. Gúth, A. Vyšetrovacie metodiky pre fyzioterapeutov. Liečreh, Bratislava, 1998.

Požadavky

Písemný test 75% - ověření teoretických znalostí80% účast na přednáškách

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Mgr. Ilona Zahradnická