Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie ergoter. a pracovní rehab. 3 (KFE / TEPR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TEPR3 - Teorie ergoter. a pracovní rehab. 3, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Ergoterapeutické přístupy a modely u centrálních poruch hybnosti, po úrazech a operacích hlavy- Ergoterapeutické modely a přístupy u cévní mozkové příhody v jednotlivých stádiích onemocnění- Ergoterapeutické modely a přístupy v péči o hemiparetickou ruku a rameno- Ergoterapeutické modely a přístupy v péči o hemiparetickou dolní končetinu- Ergoterapeutické modely a přístupy u poranění míchy- Ergoterapeutické modely a přístupy u periferních paréz- Ergoterapeutické modely a přístupy u sklerosis multiplex- Ergoterapeutické modely a přístupy u Parkinsonovy choroby- Ergoterapeutické modely a přístupy u vertebrogenního algického syndromu- Ergoterapeutické modely a přístupy u dětské mozkové obrny- Ergoterapeutické modely a přístupy u vrozených a získaných onemocnění v dětství

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování předmětu porozumí principům neurorehabilitace a základům neuroplasticity, aplikuje metody k ovlivnění senzitivity, metody vedoucí k terapii poruch motoriky, zabývá se terapeutickým ovlivněním neuropsychologických syndromů, definuje spasticitu a aplikuje techniky k ovlivnění spasticity ke zlepšení motorických funkcí a k výkonu aktivit všedního dne.

Literatura

webové stránky MPSV. Lippertová - Grunerová, M. Neurorehabilitace. GALEN, 2005. Kolektiv autorů. Rehabilitace po cévní mozkové příhodě. Grada, 2004. Řasová, K. Rehabilitace u neurologických onemocnění. 2007. Kalvach, Z. Úvod do gerontologie a geriatrie. Karolínum, 1997. Kol. autorů. Výchovná problematika v dětských zařízeních. IDVPZ, 1996.

Požadavky

Písemný test 75% - ověření teoretických znalostí80% účast na přednáškáchZpracování seminární práce

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Mgr. Ilona ZahradnickáMgr. Ilona Zahradnická