Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie ergoter. a pracovní rehab. 5 (KFE / TEPR5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TEPR5 - Teorie ergoter. a pracovní rehab. 5, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Ergoterapeutické modely a přístupy u vrozených a získaných vad u dětí- Ergoterapeutické modely a přístupy u dětí s autismem- Ergoterapeutické modely a přístupy u dětí s Downovým syndromem- Ergoterapeutické modely a přístupy u mentální retardace- Ergoterapeutické modely a přístupy v psychiatrii- Ergoterapeutické modely a přístupy u dětí se specifickými potřebami

Získané způsobilosti

Student/ka popíše teoretické oblasti speciální pedagogiky o mentálním postižení a vlastní ergoterapii. Stanovuje ergoterapeutický plán u mentálně postiženého klienta na základě vyšetření a testování. Aplikuje prvky expresivních terapií. Aplikuje ergoterapeutické postupy u mentálně postižených klientů v praxi. Ovládá psychosociální přístupy u mentálně postižených klientů v praxi.

Literatura

Kielhofner,G. Conceptual Foundation of Occupational Therapy. F.A.Davies Company, Philadelphia, 1992. Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. 2001. Vágnerová, M. Psychopatologie mpro pomáhající profese. Portál, 1999. Vantieghem, J. Rehabilitace a reedukace běžných životních úkonů po cévní mozkové příhodě. [S.n.] : Pharma, 1994. Votava. Ucelená rehabilitace osob s postižením. Karolinum, Praha. Zákon č. 108 z roku 2006 Sb. o sociálních službách. Zákon č. 435 z roku 2004 Sb. o zaměstnanosti a navazující vyhlášky.

Požadavky

Písemný test 75% a ověření teoretických znalostí80% účast na přednáškáchZpracování seminární práce

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Mgr. Ilona Zahradnická