Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie ergoterapie a pracovní rehab. (KFE / TEPRT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TEPRT - Teorie ergoterapie a pracovní rehab., Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Koncepce oboru ergoterapie- Metody, přístupy a principy ergoterapie-Oblasti uplatnění ergoterapie-Technické prostředky v ergoterapii-Bezbariérové prostředí pro zdravotně postižené-Pracovní rehabilitace, podporované zaměstnávání-Ergodiagnostika-Ergonomie-Ergoterapeutická problematika osob s tělesným postižením-Ergoterapeutická problematika osob se smyslovým postižením-Ergoterapeutická problematika osob s mentálním postižením-Instituce, služby, organizace související s oborem ergoterapie

Získané způsobilosti

Student/ka po absolvování předmětu porozumí základním koncepcím, modelům a přístupům v ergoterapii, aplikuje technickou rehabilitaci v kontextu jednotlivých druhů onemocnění a postižení, navrhuje kompenzační pomůcky pro zlepšení soběstačnosti.

Literatura

Gilbertová S., Matoušek, O. Ergonomie. Grada Publishing, 2002. Votava, J. Ergoterapie a technické pomůcky v rehabilitaci. Technická univerzita v Liberci , 2009. Pfeiffer, J. Ergoterapie1. Kulišťák, Petr. Neuropsychologie. Vyd. 1. Praha : Portál, 2003. ISBN 80-7178-554-7.Preiss, M., Kučerová, H. Neuropsychologie v neurologii. GRADA, 2006. Lippertová - Grunerová, M. Neurorehabilitace. GALEN, 2005. Vaňásková. Testování v rehabilitační praxi. Brno, 2004. Votava, J. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Karolinum, 2003. Gúth, A. Vyšetrovacie metodiky v rehabilitaci. Liečreh, 1998. Bulletin UNIFY. Časopis Sestra. Časopis Vozíčkář. Internetové odkazy. Koncepce oboru ergoterapie .

Požadavky

Písemný test 75% - ověření teoretických znalostí

Garant

Mgr. Ilona Zahradnická

Vyučující

Mgr. Ilona Zahradnická