Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova zdravotně postižených (KFE / TVZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / TVZP - Tělesná výchova zdravotně postižených, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam sportovních aktivit pro lidi se zdravotním postižením (fyziologický i psychologický, metodika tělovýchovné práce se zdravotně postiženým)2. Organizace pohybových aktivit pro zdravotně postižené v ČR a ve světěVhodné pohybové aktivity (rekreační i závodní) pro3. Vozíčkáře4. DMO5. Mentálně postižené6. + 7. Amputáře8. Zrakově postižené9. Sluchově postižené10. Neuromuskulární onemocnění11. Ostatní tělesně postižené

Získané způsobilosti

Student rozumí problematice pohybových aktivit zdravotně postižených, chápe a zdůrazňuje význam pohybových aktivit při zdravotním postižení. Umí posoudit zdravotní postižení klienta, analyzovat jeho zájmy a možnosti, vybrat vhodnou pohybovou aktivitu. Student je schopen provádět základní tělovýchovnou činnost s klienty se zdravotním postižením.

Literatura

Kábele. Sport vozíčkářů. Olympia, 1992. Műller, Műllerová. Stručný přehled LTV v chirurgii, ortopedii a traumatologii. IDVPZ, 1992. časopis . Vozíčkář. Kolektiv autorů. Zdravotní tělesná výchova. Olympia, 1988.

Požadavky

80% aktivní účastCvičební jednotka či ukázka sportovní aktivity pro dané zdravotní postiženíSeminární práce - představení zdravotně postiženého - anamnéza a doporučení vhodné aktivity

Garant

Mgr. Rita Firýtová

Vyučující

Mgr. Rita Firýtová