Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy z fyzioterapie 2 (KFE / ZFYZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFE / ZFYZ2 - Základy z fyzioterapie 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie rehabilitace2. Podstata a cíle LTV3. Stavba KRP, DRP4. Pomůcky v LTV5. Zvláštnosti LTV vzhledem k věku pacienta6. Základní postupy v LTV7. Stavba a členění cvičební jednotky8. Dechová gymnastika9. Relaxace10. Polohování HK a DK11. Pasivní pohyby12. Aktivní pohyby HK a DK13. Reedukace posturálních funkcíCvičení:Seznámení s pracovištěm a jeho provozním řádem, organizace práce na fyziatrickém oddělení, spolupráce fyzioterapeuta a ergoterapeuta. Cvičení z klasické a přístrojové masáže zaměřené především na horní končetinu. Studenti se seznámí s přístoji používanými na úseku fyzikální terapie.

Získané způsobilosti

Student rozumí základní problematice léčebné tělesné výchovy. Je schopen na základě vyšetření pacienta sesetavit kondiční cvičební jednotku a podílet se na reedukaci jeho posturálních funkcí.

Literatura

Trojan, S. a kol. Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka. Grada, 1996. Hromádková J. Fyzioterapie. H+H Jinočany, 1994. Haladová, E. a kol. Léčebná tělesná výchova - cvičení. IDVPZ Brno, 1997. Haladová a kol. Léčebná tělesná výchova - cvičení. IDVPZ Brno, 1997. Klusoňová, Eva; Pitnerová, Jana. Rehabilitační ošetřování pacientů s těžkými poruchami hybnosti. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 2000. ISBN 80-7013-319-8.

Požadavky

Přednášky - vypracování písemného testu s 75% úspěšnostíCvičení - 80% aktivní účast na hodinách cvičení - průběžné a závěrečné prověřování praktických dovedností

Garant

Mgr. Monika Valešová

Vyučující

Mgr. Rita FirýtováMgr. Monika ValešováMarkéta PlatzerováMgr. Monika Valešová