Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukační činnost sestry (KOS / 9ECS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / 9ECS - Edukační činnost sestry, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:Uvedení do problematiky pedagogiky.Zdravotnická praxe - funkce sestry v edukaci.Technické prostředky vyučování, tvorba témat a plánů edukace.Výchovné metody a jejich využití v ošetřovatelské praxi; děti, dospělí.Nácvik edukace - rozbor - rozděleno do dvou cvičení.Rozhovor vyučujícího se studenty k probraným tématům a jejich práci - doporučení, poukázání na chyby.

Získané způsobilosti

Studenti budou chápat novou rozšířenou roli zdravotních sester v oblasti edukace klientů/pacientů a jejich rodinných příslušníků. Seznámí se s tím, jaký je vztah mezi edukací klienta a jeho léčbou. Na základě těchto poznatků budou schopni aplikovat teoretické poznatky pedagogiky v rámci své edukační činnosti u klienta. Získají znalosti o různých metodách výuky a jejich využití v edukaci ve zdravotnictví. Naučí se dovednosti potřebné k vytvoření a realizaci edukačního programu. Budou schopni vyhodnotit dosažené výsledky vlastní edukační činnosti.

Literatura

Průcha, J. Přehled pedagogiky. Mastiliaková, D. Úvod do oboru ošetřovatelství II. Učební skripta pro vysokoškolské studium ošetřovatelství. Karolinum, Praha, 2001. Szachtová, A. a kol. Vybrané kapitoly z pedagogické psychologie.

Požadavky

90% účastpraktické: tvorba edukačního plánuteoretické: ověření získaných znalostí testem

Garant

Mgr. Zuzana Jandíková, DiS.