Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. péče u alergických a imunolog. onem. (KOS / ALIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / ALIM - Oš. péče u alergických a imunolog. onem., Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Imunitní a zánětlivé reakce.2. Základy buněčné imunity a její poruchy v dětském věku . Základy humorální imunity a její poruchy v dětském věku.3. Alergie a její klinické projevy v dětském věku.4. Diagnostické a léčebné postupy u imunodeficientních a alergických onemocnění.Semináře:1. Ošetřovatelský proces u autoimunitních onemocnění.2. Ošetřovatelský proces při alergickém onemocnění dýchacích cest.3. Ošetřovatelský proces při alergickém onemocnění kůže.4. Ošetřovatelský proces při onemocnění ostatních orgánových systémů

Získané způsobilosti

Student/ka:- zná incidenci, příčiny vzniku a projevy alergických a imunodeficitních onemocnění;- zná prevenci, diagnostiku, léčbu, vyhledávání potřeb a jejich ovlivnění ve vztahu k denním aktivitám života dětí s alergickým a imunodeficitním onemocněním včetně prognózy;- zná ošetřování dětí s alergologickým a imunodeficitním onemocněním;- zná zvládání náhlých příhod, krizových situací s použitím technik managementu komplikací, zásady komunikace;- zná hygienické a právní normy související s poskytováním specializované ošetřovatelské péče na alergologii a imunologii;- zná možnosti v poskytování konzultačních a poradenských služeb;- zná incidenci, příčiny vzniku a projevy autoimunitních onemocnění v dětském věku;- zná prevenci, diagnostiku, léčbu, vyhledávání potřeb a jejich ovlivnění ve vztahu k denním aktivitám života dětí s autoimunitním onemocněním;- zná zvládání náhlých příhod, krizových situací s použitím technik managementu komplikací;- zná možnosti v poskytování konzultačních a poradenských služeb.

Literatura

Hrodek, Otto; Vavřinec, Jan; Houdek, Lubomír. Pediatrie. Praha : Galén, 2002. ISBN 80-7262-178-5.

Požadavky

Aktivní přístup ve výuceZápočtový test

Garant

MUDr. Jiří Liška, CSc.