Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. péče u žen s poruchou cyklu (KOS / CYKL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / CYKL - Oš. péče u žen s poruchou cyklu, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Význam prevence a zdravého životního stylu ve vztahu k nepravidelnostem.2. Základní klasifikace poruch menstruačního cyklu.3. Ošetřovatelských proces u ženy s poruchami nástupu a ukončení menstruačního cyklu.4. Ošetřovatelský proces u ženy s poruchami krvácení při zachovaném rytmu menstruačníhocyklu.5. Ošetřovatelský proces u ženy s poruchami rytmu a intenzity krvácení .6. Ošetřovatelský proces s dysfunkčním krvácením, amenorea.7. Ošetřovatelský proces u ženy s bolestivými syndromy doprovázející menstruaci.8. Ošetřovatelský proces u ženy s endokrinními syndromy.9. Sexuální chování a psychosomatika partnerů.10. Ošetřovatelský proces u ženy s neplodností, infertilitou, diagnosticko-terapeuticképostupy.Obsah cvičení:Cvičení navazují na teoretickou výuku.

Získané způsobilosti

Způsobilost studenta: student- popíše klinické projevy krvácení z rodidel; - vysvětlí diagnostické vyšetřovací metody; - identifikuje příčinu premenstruačního syndromu; - identifikuje příznaky klimakterického syndromu; - aplikuje teoretické poznatky při edukaci žen s poruchou menstruačního cyklu a při plánování zdravé rodiny; - oporučuje vhodné metody kontracepce; - orientuje se v diagnostice neplodnosti, - vysvětlí příčiny neplodnosti, léčebné možnosti,- sestaví ošetřovatelský plán u ženy s poruchou menstruačního cyklu pomocí vhodného konceptuálního modelu.

Literatura

Řežábek, K. Asistovaná reprodukce : průvodce ošetřujícího lékaře. Praha : Maxdorf, 2008. ISBN 978-80-7345-154-7.Citterbart, K. a kol. Gynekologie. ? Freundl, G., Gnoth, Ch., Frank-Herrmann, P. Chceme mít miminko : nové cesty k vytouženému dítěti. Praha : Jan Vašut, 2008. ISBN 978-80-7236-603-3.? Strusková, O. , Novotná, J. Metoda Ludmily Mojžíšové : cesta k přirozenému otěhotnění, 10 cviků pro fyzické a duševní zdraví. Praha : XYZ, 2007. ISBN 80-87021-68-1.Leifer:. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství.

Požadavky

Přednáška:písemný test, hodnocení písemného testu: 100% - 91%:1, 90% - 81%:2, 80% - 71%: 3, 70% - 0%:4Cvičení:Účast 80%Hodnocení písemného testu: 100%-91%: 1, 90%-81%: 2, 80%-71%: 3, 70%-0%: 4

Garant

Doc. MUDr. Zdeněk Rokyta, CSc.

Vyučující

Mgr. Eva Hendrych LorenzováDoc. MUDr. Zdeněk Rokyta, CSc.Mgr. Eva Hendrych LorenzováDoc. MUDr. Zdeněk Rokyta, CSc.