Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dovednosti v porodní asistenci 2 (KOS / DPA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / DPA2 - Dovednosti v porodní asistenci 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Způsoby vyprazdňování.Způsoby aplikace tepla a chladu.Způsoby podávání léků.Způsoby desinfekce a sterilizace, bariérový přístup.Speciální ošetřovatelské činnosti: centrální žilní přístupy, měření centrálního žilního tlaku, infúze, tranfuze, kanylace, podávání kyslíku.Speciální činnosti v před a pooperační péči.Speciální aktivity porodní asistentky: záloha při punkcích, endoskopiích.Způsoby péče o terminálně nemocné.Ošetřovatelské postupy v gynekologické ambulanciProcvičování ošetřovatelských postupů

Získané způsobilosti

Student získá manuální zručnost při provádění ošetřovatelských výkonů v oblasti závislých činností sester.Student zachovává při ošetřovatelských postupech aseptické podmínky.Student se orientuje v pravidlech ošetřovatelských postupů.

Literatura

Bužgová, Radka,; Plevová, Ilona. Ošetřovatelství I. 1. vyd. Praha : Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3557-3.Plevová, Ilona. Ošetřovatelství II. 1. vyd. Praha : Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3558-0.Trachtová, E. a kol. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. Brno: NCO NZO, 2006. Richards, Ann; Edwards, Sharon. Repetitorium pro zdravotní sestry. Vyd. 1. české. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0932-5.

Požadavky

80% účast, aktivita v hodinách, demonstrace dovedností na modelech.

Garant

Mgr. Eva Hendrych Lorenzová

Vyučující

Mgr. Eva Hendrych LorenzováMgr. Lucie Kašová