Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukační činnost porodní asistentky (KOS / ECPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / ECPA - Edukační činnost porodní asistentky, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1. Uvedení do problematiky pedagogiky a andragogiky. Základní pojmy. Využití v práci porodní asistentky.2. Edukační proces. Edukační metody.3. Principy tvorby edukačního plánu, taxonomie cílů, didaktické zásady.4.Struktura edukačních lekcí. Edukační bariéry. Edukační pomůcky. Nejčastější chyby v edukaci.5. - 6. Tvorba konkrétních edukačních plánů pro jednotlivce, pro skupinu. Práce ve skupinách, jednotlivě.7. - 8. Specifika edukace v komunitní péči, tvorba edukačních plánů a materiálů9.- 10. Tvorba edukačních materiálů - letáky, brožury, postery na zvolené téma.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu studenti:- jsou schopni vhodně edukovat ženu v dané oblasti - jsou schopni vytvořit edukační plán pro jednotlivé oblasti péče porodní asistentky-znají edukační bariéry a dokáží vhodně aplikovat edukační plán v ošetřovatelském procesu

Literatura

Dudová, B. Edukace v ošetřovatelství. Svěráková, Marcela. Edukační činnost sestry : úvod do problematiky. 1. vyd. Praha : Galén, 2012. ISBN 978-80-7262-845-2.Mastiliaková, D. Úvod do oboru ošetřovatelství II. Učební skripta pro vysokoškolské studium ošetřovatelství. Karolinum, Praha, 2001. Vránová, V. Výchova k reprodukčnímu zdraví. Juřeníková, P. Zásady edukace v ošetřovatelské praxi. Bastl, Pavel; Švec, Vlastimil. Zdravotník lektorem. Vyd. 1. Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1997. ISBN 80-7013-251-5.

Požadavky

Aktivní zapojení do výuky.Vytvoření edukačního materiálu na zvolené téma.80% účast.

Garant

PhDr. Jana Horová

Vyučující

PhDr. Jana HorováPhDr. Kristina Janoušková