Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oš. péče o nem. s chor. srdce a cév (KOS / KARDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / KARDS - Oš. péče o nem. s chor. srdce a cév, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek a cvičení:Vyšetřovací metody v kardiologii a angiologii, příprava pacienta/klienta, péče po vyšetření, úloha sestry.Principy ošetřování pacientů/klientů s onemocněním srdce a cév.Organizace práce na koronární jednotce intenzivní péče, na pooperačních jednotkách intenzivní péče.Vedení zdravotnické dokumentace.Ošetřovatelský proces u nemocného s akutním infarktem myokardu.Ošetřovatelský proces u nemocného s ischemickou chorobou srdeční.Ošetřovatelský proces u nemocného s hypertenzí.Ošetřovatelský proces u nemocného s akutním tepenným uzávěrem.Ošetřovatelský proces u nemocného s poruchami srdečního rytmu.Ošetřovatelský proces u nemocného s ischemickou chorobou dolních končetin.Ošetřovatelský proces u nemocného s chronickou žilní insuficiencí.Ošetřovatelský proces u nemocného s plicní embolií.Ošetřovatelský proces u nemocného s onemocněním srdečních chlopní.Ošetřovatelský proces u nemocného po operaci srdce.

Získané způsobilosti

Student bude schopen správně identifikovat příznaky signalizující onemocnění, klinicky zhodnotit akutní stav pacienta, aplikovat ošetřovatelský proces včetně ošetřovatelských postupů a výkonů, které se týkají pacienta/klienta s onemocněním srdce a cév.

Literatura

NEJEDLÁ M. Fyzikální vyšetření pro sestry. Praha : Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1150-8.Valenta, Jiří. Chirurgie pro bakalářské studium ošetřovatelství. 1. vyd. Praha : Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0644-5.ŠAFRÁNKOVÁ A., NEJEDLÁ M. Interní ošetřovatelství I. Praha : Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1148-6.ŠAFRÁNKOVÁ A., NEJEDLÁ M. Interní ošetřovatelství II. Praha : Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1777-8.Sovová, Eliška; Řehořová, Jarmila. Kardiologie pro obor ošetřovatelství. 1. vyd. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-1009-9.Kolář, Jiří. Kardiologie pro sestry intenzivní péče a studenty medicíny. Vyd. 3. Praha : Akcenta, 2003. ISBN 80-86232-06-9.Kolierová,B., Erbová, G.,Olivierová,R. Ošetrovatelstvo. Osveta, Martin , 1995.

Požadavky

Účast: 90 %.Vypracování ošetřovatelského plánu u konkrétního pacienta.Ústní zkouška.

Garant

MUDr. Jiří Škorpil, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jan KašpárekMgr. Jaroslava Nováková