Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikace s nemocným 2 (KOS / KNS2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / KNS2K - Komunikace s nemocným 2, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:- Pojem empatie, altruismus, devalvace, evalvace- Asertivita v praxi - asertivní práva, techniky, asertivní přijímání oprávněné i neoprávněnékritiky, asertivní vyjádření hněvu- Komunikace se zrakově postiženým nemocným- Komunikace s neslyšícím nemocným- Komunikace s tělesně postiženým nemocným- Komunikace s nemocným s poruchou řeči- Komunikace s geriatrickým pacientem- Komunikace s nemocným dítětem- Specifické komunikační techniky a dovednosti- Iatropatogenie, sororigenie- Povinnost mlčenlivostiletní semestr :Test míry vyčerpání, relaxační cvičení,Test jste asertivní, ukázky rozhovorů asertivních, agresivních a pasivních.Praktická ukázka komunikace s nevidomými a jinak handicapovanými nemocnými.Video trénink interakcí - komunikace s dítětem, dospělým nemocným a seniorem.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni - objasnit a použít prvky asertivní komunikace a rozlišit manipulaci v modelových situacích - objasnit a aplikovat správný způsob komunikace u handicapovaných nemocných - objasnit správný způsob komunikace u problémových nemocných - osvojit si specifika komunikace ve zdravotnické praxi (mlčenlivost, empatie, sororigenie...)

Literatura

Venglářová M., Mahrová G. Komunikace pro zdravotní sestry. Honzák, R.:. Komunikační pasti v medicíně. Linhartová Věra. Praktická komunikace v medicíně. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1784-5.Beran, J., Chaloupková, L., Tumpachová, N. Základy lékařské psychologie pro bakalářské studium zdravotnictví.

Požadavky

Závěrečný test: ověření získaných znalostí - 80%Účast na přednáškách: 80%

Garant

Mgr. Lenka Kroupová

Vyučující

Mgr. Lenka Kroupová