Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní péče v porodní asistenci (KOS / KP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / KP - Komunitní péče v porodní asistenci, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce porodní asistentky v komunitním prostředíHistorie porodní asistence komunitní péčiKomunitní péče v prenatálním obdobíPředporodní přípravaPohybové aktivityPrenatální péče porodní asistentkyKomunitní péče v perinatálním a postnatálním obdobíLektorská a edukační činnost na základních školách, práce s dětmi a dospívajícímiLektorská a edukační činnost v mateřských a rodinných centrech, pro sociálně a zdravotně handicapovanéKomunitní péče porodní asistentky ve vybraných zemích

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v problematice komunitní péče v porodní asistenci. Seznámí se s tím, jak se stát komunitní porodní asistentkou. Bude umět použít teoreticky získané informace v praxi. Získá informace o péči komunitní porodní asistentky v zemích jako je Německo, Británie, Japonsko, USA a další.

Literatura

Marková, Andraščíková. Komunitní ošetřovatelství pro porodní asistentky. Leifer, Gloria. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství. Vyd. 1. české. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0668-7.Harder, U. Wochenbettbetreuung in der Klinik und zu Hause. 2., Ăźberarbeitete Aufl. Stuttgart : Hippokrates, 2005. ISBN 978-3-8304-5330-7.Edwins, Jenny. Community midwifery practice. Oxford : Blackwell, 2008. ISBN 978-1-4051-4895-5.Höfer, Silvia. Hebammen gesundheitswissen : für Schwangerschaft, Geburt und die Zeit danach. 5. Aufl. München : Gräfe und Unzer, 2010. ISBN 978-3-7742-7463-1.

Požadavky

Aktivní účastZápočtový test splněný min. na 75%

Garant

PhDr. Kristina Janoušková

Vyučující

PhDr. Kristina JanouškováMgr. Lucie Kašová