Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika ve zdravotnictví (KOS / LGZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / LGZ - Logistika ve zdravotnictví, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Logistika - význam a cíle, systémové pojetí logistiky.2. Logistické prvky, články a řetězce - struktura řízení řetězce.3. Aktivní a pasivní prvky - pojetí a charakteristika.4. Distribuce - charakteristika distribučních řetězců a jejich funkce.5. Zásoby - definice a význam zásob, náklady na zásoby.6. Řízení zásob - systémy řízení zásob, objednací systémy.7. Ekonomicky výhodné množství - problematika stanovení EOQ.8. Skladovací systémy - funkce v logistickém systému, formy skladování.9. Aplikace logistických technologií ve zdravotnictví.10. Případové studie o aplikacích zdravotnické logistiky.

Získané způsobilosti

Student zná a chápe:Podstatu logistiky a její význam pro organizaci.Logistické procesy probíhající v organizaci.Optimalizační metody aplikované při řízení zásob.Specifika logistiky ve zdravotnictví.Student dokáže, je schopen, umí:Orientovat se v problematice logistiky zdravotnické organizace.Aplikovat získané poznatky v praxi a spolupracovat na vytváření (projekci) systému logistiky organizace poskytující zdravotnické služby.Podílet se na implementaci systému logistiky v podmínkách konkrétní organizace poskytující zdravotnické služby.

Literatura

Dědina, Jiří; Cejthamr, Václav. Management a organizační chování : manažerské chování a zvyšování efektivity, řízení jednotlivců a skupin, manažerské role a styly, moc a vliv v řízení organizací. Praha : Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1300-4.

Požadavky

Aktivní přístup ve výuceZápočtový test

Garant

MUDr. Petr Hora, MBA

Vyučující

MUDr. Gabriela Horová, MBA