Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář (KOS / MDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MDS - Diplomový seminář, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení základních charakteristik diplomové práce.2. Téma a jeho strukturování. Spolupráce s vedoucím práce.3. Práce s primárními a sekundárními zdroji.4. Citační norma ISO 690.5. Cíle práce. Tvorba hypotéz a práce s nimi.6. Metodický postup. Kvantitativní a kvalitativní techniky sběru dat.7. Zpracování výsledků výzkumu v diplomové práci.8. Základní aspekty konstruování diskuse ve vědecké práci.9. Anotace, klíčová slova, autoreferát. Obhajoba, prezentace výsledků diplomové práce.

Získané způsobilosti

Student zná typy písemných prací a jejich eticko-právní aspekty.Student zná kroky potřebné pro napsání diplomové práce, zná přípravnou fázi, realizační fázi,závěrečnou fázi.Student zná platné ČSN.Student se orientuje v problematice vědy a výzkumu v rezortu zdravotnictví.Student/ka zná techniky výzkumu a základy statistických postupů.Student/ka identifikuje pojmy, problémy, cíle a metody použité v práci.Student/ka dokáže správně pracovat s odbornou literaturou.Student/ka zná formální úpravu diplomové práce.Student/ka umí zpracovat dosažené výsledky a popsat praktický přínos pro teorii a praxi daného oboru.Student/ka spolupracuje s vedoucím práce.Student/ka dokáže prezentovat výsledky svého výzkumu.Student/ka dokáže realizovat výzkumný projekt, prezentuje výsledky projektu.

Literatura

" MEŠKO, D., KATUŠČÁK. D., a kol. Akademická príručka. Martin, 2004. ISBN 80-8063-150-6." IVANOVÁ,K., JURÍČKOVÁ,L. Písemné práce na vysokých školách ze zdravotnickým zařízením. Olomouc, 2005. ISBN 80-244-0992-5." PLACHETA, Z., a kol. Pokyny pro vypracování magisterské diplomové práce. Brno, 2000. ISBN 80-210-2431-3." WHO, regionální úřadovna pro Evropu Kodaň. Strategické dokumenty pro všeobecné sestry a porodní asistentky IV- Povědomí o výzkumu pro sestry a porodní asistentky. Praha, 2000. ISBN 80-85047-23-3.

Požadavky

Aktivita studentů, seminární práce.K zápočtu docházka na 90%.

Garant

PhDr. Mgr. Jiří Frei, Ph.D.