Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační techniky v praxi (KOS / MKTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MKTP - Komunikační techniky v praxi, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Druhy komunikace, modely a pojmy komunikačního procesu, bariery v komunikaci. Denotační a konotační sdělení. Evalvace a devalvace. Masová média v komunikaci.2. Zdravá komunikace. Poruchy v interpersonální komunikaci - patologická komunikace3. Sociální interakce ve skupině4. Asertivita - techniky a současné tréninkové postupy5. Naslouchání a jeho proces, efektivní a aktivní naslouchání.6. Komunikační dovednosti s handicapovanými klienty7. Komunikační dovednosti s problémovými klienty.8. Sestra v krizové intervenci, psychoterapeutický rozhovor9. Supervize10. Prezentace a sebeprezentace

Získané způsobilosti

Student/ka na základě sociálněpsychologického výcviku založeného na osobní prožitkové zkušenosti vycházející z teoretických poznatků psychologie komunikace dovede prakticky využít techniky rozšiřující prvky sebepoznávání a sebereflexe, empatie, akceptace druhých, otevřené vyjadřování, argumentace, kooperace, tolerance odlišných pohledů a řešení náročných pracovních i životních situací.

Literatura

MIKULÁŠTÍK M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha : Grada Publishing, 2003. ISBN ISBN 80-247-0650-.Honzák, R.:. Komunikační pasti v medicíně. HONZÁK, R. Komunikační pasti v medicíně. Galén, 1999. Linhartová V. Praktická komunikace v medicíně. Praha, 2007. Vybíral Zdeněk. Psychologie lidské komunikace. Praha, 2000. ISBN 80-7178-291-2.DE VITO Joseph A. Základy mezilidské komunikace. Praha: Grada Publishing, 2001. ISBN 80-7169-988-8.NICHOLS M. Zapomenuté umění naslouchat. Praha: Návrat domů, 2005. ISBN ISBN 80-7255-106-.

Požadavky

Aktivní přístup studentů.

Garant

Mgr. Lenka Kroupová