Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z onkologického oše. (KOS / MMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MMO - Vybrané kapitoly z onkologického oše., Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Role sestry v prevenci a včasné diagnostice nádorových onemocnění.2. Ošetřovatelské aspekty aktinoterapie.3. Ošetřovatelské aspekty chemoterapie.4. Monitorace pacienta s aktino- a chemoterapií.5. Posouzení aktuálního stavu pacienta s onkologickou diagnózou.6. Psychologické problémy ošetřování onkologicky nemocných.7. Léčba bolesti u onkologických nemocných.8. Zhoubná nádorová onemocnění dětského věku.9. Ošetřovatelský proces u pacientů v terminální fázi onkologického onemocnění.10. Paliativní péče v onkologii.

Získané způsobilosti

Student/ka dokáže vyjmenovat rizikové faktory vzniku nádorových onemocnění, ošetřovatelské aspekty aktinoterapie a chemoterapie, zvládá základní principy pro zacházení s cytostatiky, dokáže popsat specifika péče na transplantační jednotce. Student/ka dokáže aplikovat ošetřovatelský proces u onkologicky nemocných a jejich rodin, včetně zásad paliativní péče v onkologii.

Literatura

VORLÍČEK, J., ABRAHÁMOVÁ, J., VORLÍČKOVÁ, H. a kol. Klinická onkologie pro sestry. ISBN 80-247-1716-6.Adam, Zdeněk; Vorlíček, Jiří,; Koptíková, Jana. Obecná onkologie a podpůrná léčba. Vyd. 1. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0677-6.Samuel Vokurka et al. Ošetřovatelské problémy a základy hemoterapie. Galén, 2005. Vorlíček, Jiří,; Adam, Zdeněk,; Pospíšilová, Yvona. Paliativní medicína. 2., přeprac. a dopl. vyd. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0279-7.O´CONNOR, M., ARANDA, S. Paliativní péče. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1295-4.HAŠKOVCOVÁ H. Thanatologie. Galén, 2007.

Požadavky

80 % účast na seminářiVypracování seminární práce na vybrané téma, její prezentace

Garant

Mgr. Soňa Loudová