Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie výzkumu v ošetřovatelství (KOS / MMVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MMVO - Metodologie výzkumu v ošetřovatelství, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Terminologie ve vědecké práci.2. Základní metody realizace výzkumného záměru.3. Kroky k formulování vědeckého výzkumu.4. Vymezení současného stavu zkoumaného problému.5. Metodologie výzkumu v oblasti ošetřovatelství.6. Statistické metody a analýzy výsledků.7. Vhodnost použití statistických metod a analýz ve vazbě na konkrétní výzkumný záměr.8. Interpretace statistických závěrů v kontextu konkrétního výzkumného záměru.Semináře:1. Základní kroky při zpracování projektů.2. Zpracování projektů.3. Statistické hodnocení výsledků z výzkumného průzkumu či výzkumu.

Získané způsobilosti

- student zná metody a techniky potřebné pro realizaci průzkumných a výzkumných šetření- student umí správně použít metody a postupy při získání jednotlivých forem dat- student zná zásady pro zpracování statistických dat a statistických charakteristik- student umí interpretovat získaná data- student zná typy písemných prací a jejich eticko-právní aspekty- student umí zvolit správné metody a techniky potřebné pro průzkumná a výzkumná šetření- student správně formuluje průzkumné a výzkumné cíle a hypotézy

Literatura

VESELÁ,J. Sociologický výzkum. Praha, 2000. ISBN 80-7194-313-4.Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha Nakladatelství Karolinum, 2002. Filka, J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno, Knihař, 2002. Bártlová, Sylva; Sadílek, Petr; Tóthová, Valérie. Výzkum a ošetřovatelství. Vyd. 2., přeprac. a dopl. Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2008. ISBN 978-80-7013-467-2.ZVÁROVÁ, J. Základy statistiky pro biomedicíncké obory. Praha, 2002. ISBN 80-246-0609-7.

Požadavky

K zápočtu docházka na 80%Zápočtový test: splnění 75%Ústní zkouška.

Garant

PhDr. Mgr. Jiří Frei, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Jiří Frei, Ph.D.