Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oše. péče o N s onem. krve a krvetvorby (KOS / MOPK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MOPK2 - Oše. péče o N s onem. krve a krvetvorby, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Chronické leukemie- rozdělení, klinický obraz, diagnostika, průběh a prognóza, možnosti léčby.2. Léčba v hematoonkologii - možnosti současné chemoterapie a radioterapie, transplantace kostní dřeně.3. Výživa u onkologických pacientů.4. Myelodysplastický syndrom, mnohočetný myelom.5. Hodgkinské a Non-Hodgkinské lymfomy.6. Substituční terapie v hematologii.Semináře:1. Chemoterapie u hematoonkologických pacientů - základní přístupy, ošetřovatelská péče jednotlivých přístupů, možné komplikace.2. Výživa u hematoonkologických pacientů.3. Vypracování individuálního ošetřovatelského plánu u nemocného s onemocněním krve a krvetvorby.

Získané způsobilosti

Student/ka dokáže charakterizovat základní poruchy krve a krvetvorby.Student/ka zná použití krve a krevních produktů.Student/ka se dokáže orientovat v chemoterapii u hematoonkologických pacientů.Student/ka se orientuje ve výživě hematoonkologických pacientů.Student/ka dokáže vypracovat individuální ošetřovatelský plán u nemocného.

Literatura

" ADAM, Z. a kol. Hematologie. Praha, 2001. ISBN 80-247-0116-2." DOENGES, E. M., MOORHOUSE, M. F. Kapesní průvodce Zdravotní sestry. Praha, 2001. ISBN 80-247-0242-8.Marečková, Jana. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1399-3." VOKURKA, S. Ošetřovatelské problémy a základy hemoterapie. Praha, 2005. ISBN 80-7262-299-4.

Požadavky

Aktivita studentů v seminářích. K zápočtu docházka na 80%.Zápočtový test: splnění 80%.Ústní zkouška.

Garant

Prof. MUDr. Václav Čepelák, DrSc.

Vyučující

MUDr. Alexandra Jungová