Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče v traumatologii (KOS / MOPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MOPT - Ošetřovatelská péče v traumatologii, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Poranění krku a hrudníku.2. Poranění horních končetin.3. Poranění šlach a měkkých částí horní končetiny.4. Poranění páteře5. Zlomeniny kosti křížové, kostrče a pánve.6. Poranění dolních končetin.7. Poranění svalů a šlach na dolní končetině.Semináře:1. Specifika ošetřovatelské péče v traumatologii.2. Rehabilitace v traumatologii.3. Anamnestické zhodnocení pacienta.4. Identifikace aktuálních a potenciálních problémů.5. Předoperační, perioperační a pooperační péče.6. Ošetřovatelský proces u jednotlivých traumatických úrazů.

Získané způsobilosti

Student/ka zná prevenci, diagnostiku, léčbu a postupy při traumatickém postižení pohybového aparátu.Student/ka umí posoudit stav pacientů a sestavit plán ošetřovatelské péče u pacientů s traumatem pohybového aparátu.Student/ka umí plánovat, realizovat a hodnotit ošetřovatelskou péči u pacientů s traumatologickým onemocněním pohybového aparátu.Student/ka umí edukovat pacienty a jejich rodinné příslušníky se zaměřením na traumatické postižení pohybového aparátu.Student/ka dokáže edukovat v prevenci vzniku komplikací u pacientů s traumatickým onemocněním pohybového aparátu.

Literatura

" ZEMAN, M. Chirurgická propedeutika. Praha, 2000. ISBN 80-7169-705-2." HRABOVSKÝ, J. Chirurgie. Praha, 2002. ISBN 80-86432-39-4." FERKO, A. et al. Chirurgie v kostce:vybrané kapitoly. Praha, 2002. ISBN 80-247-0230-4.Marečková, Jana; Jarošová, Darja. NANDA domény v posouzení a diagnostické fázi ošetřovatelského procesu. Ostrava : Ostravská univerzita, 2005. ISBN 80-7368-058-0.Žvák, Ivo. Traumatologie ve schématech a RTG obrazech. 1. vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1347-0.

Požadavky

Prezentace.K zápočtu docházka na 90%.Zápočtový test: splnění 80%.

Garant

MUDr. Karel Koudela, PhD.

Vyučující

MUDr. František Polanka