Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oše. péče v urologii (KOS / MOPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOS / MOPU - Oše. péče v urologii, Fakulta zdravotnických studií, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahové zaměření přednášek :Nádory horních a dolních cest močových.Nádory mužských pohlavních orgánů.Urolitiasa.Dysfunkce dolních cest močových, Inkontinence.Dětská urologie.Základní vývojové vady , jejich diagnostika a léčba, Enuréza.Benigní hyperplazie prostaty.Andrologie, Rekonstrukční urologie.Obsahové zaměření seminářů :Fyzikální vyšetření pacienta zaměřením na urologickou problematiku, vyhodnocení.Monitorace fyziologických funkcí, hodnocení.Ošetřovatelský proces u nemocných v urologii, návaznost na přednášená onemocnění.Management péče o pacienta s inkontinencí moče.Edukace pacienta po urologické operaci.

Získané způsobilosti

Student je schopen identifikovat základní typy urologických onemocnění, jejich etiologii a patogenezi.Student je schopen popsat základní diagnostické a léčebné postupy v urologii.Student je schopen připravit pacienta jak k diagnostickému, tak i k terapeutickému zákroku.Student je schopen podílet se na předoperační přípravě a pooperační péči.Student je schopen popsat specifika ošetřovatelské péče v urologii a následně je i prakticky realizovat.Student je schopen edukovat pacienta i jeho rodinu.

Literatura

Nejedlá M. Fyzikální vyšetření pro sestry. Praha Grada, 2006. Teplan, V. Infekce ledvin a močových cest v dospělém a dětském věku. Šafránková, A., Nejedlá, M. Interní ošetřovatelství I a II. Grada, Praha , 2006. HERDMAN, T. H. NANDA Ošetřovatelské diagnózy 2009-2011. Definice a klasifikace. Praha, Grada, 2010. ISBN 978-80-247-34423-.Kapounová, G. Ošetřovatelství v intenzivní péči. Praha, 2007. ISBN 978-80-247-1830-9.Klener, Pavel. Propedeutika ve vnitřním lékařství. 3., přeprac. vyd. Praha Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-643-4.Hora,M. Urologie pro studenty všeobecného lékařství.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu : Zpracování ošetřovatelského plánu u nemocného po urologické intervenci a jeho obhajoba.K zápočtu docházka na 80%.Při nesplnění docházky vypracování seminární práce.Zápočtový test: splnění 70%.Požadavky k získání zkoušky : Ústní zkouška.

Garant

Doc. MUDr. Milan Hora, PhD.

Vyučující

MUDr. Pavla Toufarová